Voor wie

De zaailingen van Tulip Trade zijn tulpen die een hoge mate van resistentie bezitten tegen de drie meest destructieve ziektes. Deze tulpen moeten telers helpen om aan de als maar strenger wordende regelgeving te voldoen. Tulip Trade gaat ervan uit dat een teler niet voor zijn lol iedere week over zijn veld rijd om daar bestrijdingsmiddelen over zijn gewas te spuiten. Ik zie het als een uitdaging om rassen te ontwikkelen bij welke dat vele malen minder nodig is!

Ook in de tulpen teelt zal de schaal vergroting alleen maar verder toenemen. De ontwikkeling van de bos machine en de netten teelt zijn stappen in die richting. Het zal voor bedrijven gemakkelijker worden om grotere hoeveelheden tulpen te verwerken. De rassen die ontwikkeld worden door Tulip Trade zullen voor deze markt uitermate geschikt zijn! Het zijn rassen die minder dan de gebruikelijke hoeveelheid bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Daardoor kunnen deze ook goedkoper geproduceerd worden. Een andere reden dat deze tulpen goedkoper geproduceerd kunnen worden is dat in deze tulpen minder tijd besteed hoeft te worden aan het zoeken naar virus zieke tulpen en het uitzoeken van zure bollen.

Bij uitstek zijn de tulpen van Tulip Trade geschikt voor grote productie bedrijven waarbij het gaat om zo goedkoop mogelijk produceren!

Comments are closed.